Menu

Corrosion

Steel going strong

Corrosion Maritime & Offshore Group

CORROSION houdt zich sinds 1993 bezig met het beschermen tegen vervuiling en corrosie van offshore windparken, schepen en onshore-toepassingen. Corrosion werkt sinds 2017 met Exact producten. ‘Zonder de Real-Toolbox was Exact Synergy hier in de organisatie niet geland.’ aldus Aldo van Ruiten Sr. Applications Manager bij Corrosion Maritime & Offshore Group.

Corrosion heeft als basisdoel: het beschermen van uw kostbare apparatuur en eigendommen tegen vervuiling en corrosie. Het bedrijf is pionier en marktleider in het consequent ontwikkelen van betere producten en processen. Corrosion heeft een toegewijd team van meer dan 100 professionals en is actief over de hele wereld met meerdere buitenlandse kantoren. 
Dat vraagt ook wat van de organisatie en daarmee de automatisering van Corrosion.

De uitdaging

De opdracht, in 2017, van de directie aan ICT was duidelijk: ‘We willen Exact Synergy als een overkoepelende functionaliteit boven de verschillende Globe administraties. Synergy dient de verbindende schakel te worden en de gebruikers optimaal inzicht en ingang te verschaffen m.b.t. CRM , HRM en de meeste andere bedrijfsprocessen’.

‘Deze missie dreigt te mislukken, dit is echt trekken aan een dood paard’.

‘Ik ging in 2017, samen met mijn collega Stefan, aan de slag en hoewel de basis van het concept Synergy goed in elkaar steekt, is het tot 2019 onmogelijk gebleken om draagvlak voor dit programma te creëren op de werkvloer. Het werd niet begrepen, niet eenduidig gevonden en als bijzonder verwarrend ervaren. Wij van ICT zeiden regelmatig tegen elkaar: ‘Deze missie dreigt te mislukken, dit is echt trekken aan een dood paard.’.

Lees meer hierover in dit nieuwbericht.

De oplossing

‘Ben ik gek of vult dit precies het gat waar we in vastzitten? Is dit eigenlijk niet precies waar we naar op zoek zijn?’

In 2019 kwam onze Exact Partner, Business Experts, met de Real-Toolbox. Direct na de online-demo belde Aldo met zijn collega Stefan en vroeg: ‘Ben ik gek of vult dit precies het gat waar we in vastzitten? Is dit eigenlijk niet precies waar we naar op zoek zijn?’. 

Nadat ICT de directie overtuigd had, ging men aan de slag met de Real-Toolbox en werd het volgende gerealiseerd:

  • Project-, artikel- en klantkaarten die uitsluitend relevante en real-time data (informatie) doorgeven uit de diverse Globe-administraties en Synergy divisies.
    Deze kaarten bevatten duidelijk geordende en gecategoriseerde tabbladen en subsecties. Bij elk element is weer mogelijkheid om via linkjes of extra knoppen door te zoomen naar zelf gedefinieerde schermen of andere Synergy elementen.
  • Intuïtieve interactieve zoekschermen, waarin de inhoud van elke kolom weer een eigen link kan zijn, die door- en terugzoomen naar elk ander Synergy element.
  • Schermen waarbij ICT zelf kan bepalen hoe een dataverzameling of search met bijbehorende filteropties bij alle gebruikers op precies dezelfde manier wordt getoond, eventueel afhankelijk van de functie en de divisie.
  • Schermen worden door ons zelf gemaakt en beheerd, waarbij de weergave niet wordt beïnvloed door eerdere aanpassingen in een ander overzicht of type browser.
  • Logische, eenduidige en aantrekkelijke invoer van gegevens. Workflows die dynamisch reageren op wat er ingevoerd wordt en de gebruiker begeleiden bij het snel en correct invoeren.
  • Ga zo maar door.
  • Alles in eigen beheer gemaakt en onderhouden.

Driekwart van de problemen die wij eerder ervaarden met het uitrollen van Synergy waren eigenlijk al meteen opgelost met bijvoorbeeld Real-Advanced-Search en Real-Dynamic-Fields.

‘Daarna maakten alle andere mogelijkheden van Real-Toolbox ons gretig.’

‘Met een korte leercurve werd al snel duidelijk dat ons enthousiasme terecht bleek te zijn geweest.  Daarna maakten alle andere mogelijkheden van Real-Toolbox ons gretig.’

Inmiddels is het Synergy Platform, met behulp van de Real-Toolbox gecombineerd met BPA, uitgegroeid tot een soort Intranet-achtig basiskamp van ons bedrijf. Medewerkers hebben hiermee eenvoudig toegang tot het bedrijfsnieuws, info en intern chatkanaal met lijntjes naar verschillende deelmenu’s. In die deelmenu’s zitten de meeste werkbakjes en oplossingen voor alle disciplines binnen ons bedrijf.

Oplossing(en): Exact Globe & Synergy | Real-Toolbox | BPA
Aldo van Ruiten
Functie Sr. Applications Manager
100
Branche: Maritieme technologie
Oprichting: 1997
Vestiging: Moerkappele (NL), Vietnam, China, Duitsland
Delen: