Menu

Salentein

Klasse in wijnen

Salentein Holding

Salentein is een veelzijdige organisatie. Onder Salentein Holding vallen verschillende werkmaatschappijen. In Nijkerk wordt een restaurant gerund, wordt zaalruimte verhuurd en houdt men zich bezig met de Europese import van Argentijnse wijnen. Arco van Engelenburg is als controller verantwoordelijk voor de financiële administratie en rapportage in het bedrijf.

Alles is begonnen met het restaurant. Daarna kwam de wijnimport erbij en uiteindelijk het zalencentrum. In Nederland werkt Salentein we inmiddels met ongeveer 90 medewerkers op het landgoed in Nijkerk. Wereldwijd werken er in de toptijd 1.200 medewerkers voor Salentein wijnen. Op Landgoed de Salentein serveert men uitsluitend wijnen van de eigen Argentijnse wijngaarden, die zowel bij kenners als bij het grote publiek in hoog aanzien staan. 

Het bedrijf is sinds de oprichting continue verder uitgebreid. Eind jaren ‘90 is de heer Pon begonnen met het opzetten van de wijngaarden. Langzaam begon de wijn in de organisatie de boventoon te voeren en werd het ook het uithangbord voor Salentein. Bedrijven en particulieren weten het landgoed inmiddels goed te vinden. Bij de wijnimport wordt wereldwijd aan importeurs geleverd. Via het zusterbedrijf in Tilburg (Verbunt) wordt de Nederlandse markt bediend. 

De uitdaging

De uitdaging is de automatisering van de administratie efficiënt te laten draaien. Er komen steeds meer taken bij, maar niet meer mensen. Dus men moest taken eenvoudiger maken en processen
goed inrichten. Uitgangspunt was daarbij om dubbel werk zoveel mogelijk te voorkomen, ook bij het zusterbedrijf in Tilburg (Verbunt). 

Exact biedt een prima MKB oplossing die goed bij ons past. Er zijn diverse modules om het pakket uit te breiden. Exact is bekend in de markt en onze medewerkers kunnen er uitstekend mee werken.

Door Exact Globe en Exact Synergy zijn uitstekend koppelingen te realiseren. Via EDI (electronic data interface koppelingen) koppelt Salentein rechtstreeks met klanten. De klant maakt een tekstbestand aan en dat wordt rechtstreeks ingelezen in de server. Exact Globe werkt zo heel efficiënt. Exact Synergy is ingericht met standaard processen met duidelijke werkstromen. Door deze manier van standaardiseren werkt iedereen op dezelfde manier. De verwerking van digitale facturen via EDI rechtstreeks met (een groot deel van de) klanten is een grote verbetering. 

Een deel van de standaardisering en digitalisering is gereed, maar we zijn er nog niet.

De toekomst

Op de planning staat de uitrol van de HRM module (Real-HRM) met alle opties inclusief declaraties. Daarnaast wordt gewerkt aan verbetering van de rapportageopties. Hier wordt nog gezocht naar de beste oplossing. 

A-Real-Solution speelt een hele belangrijke rol. We zijn klein en willen wel ontwikkelen. Onze partner moet expertise bieden en oplossingen bedenken. Bepaalde kennis is niet in huis. Om het systeem draaiend te houden hebben wij externe kennis nodig. Als we hulp nodig hebben en bij de ontwikkeling staat de A-Real-Solution consultant altijd voor ons klaar.

Oplossing(en): Exact Globe | Exact Synergy
Arco van Engelenburg
Controller
90 (NL)
Branche: Horeca
Oprichting: 1990
Vestiging: Nijkerk
Delen: