Menu

Verzuim

Wat kan automatiseren betekenen?

Verzuim

Juist verzuim kunt u uitstekend met de juiste vorm van automatisering met Real-HRM vereenvoudigen. Bepaalde processen kunt u automatiseren en u kunt een deel delegeren. Alles volgens de Wet Poortwachter.

Wanneer iemand ziek wordt kan dit grote impact hebben, want gezonde en tevreden medewerkers zijn de drijvende kracht achter uw organisatie. Het goed regelen is daarom van groot belang.

Frequent verzuim registratie

Bij een ziekmelding checkt Real-HRM de verzuimhistorie van de medewerker. Real-HRM registreert frequent verzuim en kan aangeven dat een frequent verzuim begeleiding gestart moet worden. Indien gewenst kan een manager dan ingrijpen of sturen.

Medewerkers kunnen zelf ziekmelding en betermelding invoeren

Het verzoek ‘ ziek melden’ of ‘ beter melden’ kan in Real-HRM worden aangemaakt door een bevoegde medewerker uit de organisatie of indien gewenst door de medewerker zelf.

Alle wettelijke UWV / WIA documenten staan in Real-HRM

Dat maakt het voor u nog gemakkelijker om te voldoen aan al uw verplichtingen die komen kijken bij het verzuim van uw medewerkers.

De Wet Poortwachter is geïntegreerd in Real-HRM

Langdurige ziektes worden door Real-HRM geheel volgens de Wet Poortwachter verwerkt. Real-HRM stuurt automatisch berichten op de in de wet vastgestelde momenten. Daardoor worden de juiste medewerkers op de hoogte gesteld van de te ondernemen acties zoals bijvoorbeeld de evaluaties en meldingen aan het UWV. Real-HRM ontlast uw organisatie in de processen die komen kijken bij langdurig ziekteverzuim.

Optionele koppeling met praktisch alle arbodiensten

Door de optionele koppeling met praktisch alle arbodiensten wordt een ziekmelding automatisch naar uw arbodienst gestuurd. Vervolgens kan deze de verzuimbegeleiding verzorgen. Ook de (gedeeltelijke) betermelding gaat automatisch naar de arbodienst.

Voordelen

  • Frequent verzuim registratie;
  • Medewerkers kunnen zelf ziekmelding en betermelding invoeren;
  • Alle wettelijke UWV / WIA documenten staan in Real-HRM;
  • De Wet Poortwachter is geïntegreerd in Real-HRM;
  • Optionele koppeling met praktisch alle arbodiensten;

Meer informatie?

Wilt u aan de slag met uw instroomproces in Exact Synergy met Real-HRM? Neem contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe u uw HR processen met Real-HRM kunt automatiseren.