Menu

Koppeling arbodienst

De HRM aanvulling voor Exact Synergy

Real-HRM koppeling arbodienst

Uw medewerkers ziek en beter melden bij uw arbodienst kan eenvoudig met de Real-HRM koppeling arbodienst. Deze koppeling verzorgt het aanmelden van nieuwe medewerkers, mutaties en ziek- en (gedeeltelijke) betermeldingen richting de arbodienst. Dit alles volgens de SIVI-standaard.

Koppel uw HRM-systeem direct met uw arbodienst.

Of u nu werkt met Exact Synergy of Real-HRM, de Real-HRM koppeling arbodienst verzorgt de communicatie met de arbodienst. Door de elektronische aanlevering vanuit uw Synergy-omgeving of Real-HRM worden fouten verminderd en kosten gereduceerd.

 

Voordelen

 • Gecertificeerde koppeling op basis van de SIVI standaard;
 • Voorkomt fouten;
 • Efficiënter werken op HR afdeling;
 • Verbetert het verzuimtraject;
 • Wet Verbetering Poortwachter uit te besteden;
 • Ook als Exact Synergy add-on beschikbaar.

Op basis van de SIVI standaard

Real-HRM ondersteunt deze koppeling op basis van de SIVI standaard. De Stichting SIVI is het standaardisatie instituut voor de verzekeringsbranche. De Real-HRM koppeling arbodienst zorgt dat de volgende gegevens naar uw arbodienstsysteem worden gestuurd:

 • Aanmelding nieuwe medewerker;
 • Medewerker mutaties;
 • Ziekmeldingen;
 • (gedeeltelijke) betermelding;
 • De arbodienst verzorgt de verzuimbegeleiding.

Gekoppelde arbodiensten

SIVI heeft de laatste versie van de Verzuimstandaard gepubliceerd. Deze versie is in goed overleg met  Arbodiensten en leveranciers van onder andere verzuimapplicaties tot stand gekomen.  Momenteel koppelt Real-HRM met succes met de onderstaande arbodiensten ArboUnie, ArboNed, Tredin (Blijwerkt), Perspectief, Zorg van de Zaak. Staat uw arbodienst er niet bij? Geen zorgen, Real-HRM koppelt met bijna iedere dienst.

Verzuimregistratiesystemen

Real-HRM werkt samen met meerdere verzuimregistratiesystemen als Verzuimsignaal, Track Software en Dotweb.

Lees meer

Automatisch personeelsmutaties

Door de koppeling op basis van de SIVI standaard worden alle handelingen op het juiste moment doorgevoerd.

Automatisch aanlevering ziekmeldingen

Door de elektronische aanlevering van ziekmeldingen worden fouten verminderd en kosten gereduceerd.

Automatisch aanlevering (gedeeltelijk) betermelding

De Real-HRM koppeling arbodienst zorgt dat (gedeeltelijke) betermelding automatisch naar de arbodienst wordt gestuurd.

Wet Verbetering Poortwachter

Met de Real-HRM koppeling arbodienst kan het proces van de Wet Verbetering Poortwachter nu bij de arbodienst worden ondergebracht. Wilt u dit proces in eigen beheer houden? Dan biedt Real-HRM standaard de ondersteuning in het hele proces met onder andere dossiervorming, documentatie, UWV formulieren en signaleringen op de juiste momenten.

Voordelen

Door een koppeling met de arbodienst voorkomt u - veelal dure - fouten in het proces en weet u zeker dat u belangrijke stappen niet vergeet. U werkt hierdoor efficiënter en houdt tijd over voor een persoonlijk gesprek met uw medewerker. Allemaal zaken die een verzuimtraject verbeteren en in een aantal gevallen versnellen.

Succesvol in de praktijk

De koppeling is reeds met succes gerealiseerd in combinatie met ArboNed, Arbo Unie en Perspectief maar werkt voor praktisch alle arbodiensten. De Real-HRM koppeling arbodienst verloopt automatisch en afhankelijk van de arbodienst via webservice dan wel sftp. Datamanipulatie verloopt gevalideerd via de Exact repository.

Minder

Meer informatie?

Wilt u een koppeling realiseren tussen uw arbodienst en uw Exact Synergy-omgeving of Real-HRM? Neem contact met ons op of lees meer over SIVI en gezond verzuimbeleid.

Op de hoogte blijven?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.