Menu

Werving en selectie

Vind en bind?

Werving en selectie

Werving en selectie is de meest commerciële en tijdrovende activiteit van de HR afdeling. Uw organisatie staat of valt met het aantrekken en behouden van de juiste mensen. Maar waar en hoe vindt u de geschikte medewerker? Hoe helpt automatisering hierbij?

Met Real-HRM is uw recruitementproces goed geautomatiseerd zodat u bij uw zoektocht naar nieuwe collega’s u kunt richten op de kansen. Real-HRM automatiseert het openen van vacatures, het maken van de teksten, het plaatsen van de advertenties, het beoordelen van sollicitanten en de administratieve afhandeling van het sollicitatieproces. Daarna gaat het in het instroomproces verder.

De gegevens van alle sollicitanten worden via het invoeren op de vacaturesite geregistreerd in Real-HRM. Ook de administratieve afhandeling van de sollicitanten die niet geselecteerd worden wordt in Real-HRM geautomatiseerd. Automatisering van deze processen bespaart u veel tijd en energie, maar ook directe kosten.

Voordelen

  • Vacatures snel en eenvoudig zichtbaar op uw website;
  • Sollicitanten die reageren via uw website worden aangemaakt in Real-HRM;
  • Matchen van sollicitanten aan vacatures;
  • Bewaking van de sollicitatiegesprekken.

Vacatures snel en eenvoudig zichtbaar op uw website

Zodra een teamleider of manager een vacature heeft kan deze een verzoek aanmaken om de vacature op te starten en te publiceren. Na goedkeuring van de vacature, door bijvoorbeeld de afdeling HR of de budgethouder, wordt de vacature opgesteld en daarna automatisch gepubliceerd op uw website. Op uw website kunnen sollicitanten een sollicitatieformulier invullen.

Sollicitanten worden automatisch aangemaakt in Real-HRM/Exact Synergy

Van de sollicitanten die via de vacaturesite reageren worden de gegevens automatisch in Real-HR opgenomen en komen direct terecht bij de juiste medewerker in uw organisatie. Daarmee is direct te zien hoeveel mensen en er hebben gesolliciteerd op een bepaalde vacature.

Matchen van sollicitanten

Met Real-HRM kunt u de sollicitanten matchen die voldoen aan de eisen om een gesprek aan te gaan. De sollicitanten die niet voldoen kunt u eenvoudig in bulk een afwijzingsmail versturen, maar dit kan ook persoonlijk.

Bewaking van de sollicitatiegesprekken

Na of tijdens het contact met een sollicitant kan een afspraak worden ingepland in Real-HRM. Vervolgens kan er automatisch een bevestigingsmail worden verstuurd naar de sollicitant. Wanneer na het gesprek wordt vastgesteld dat de kandidaat niet voldoet, stopt in Real-HRM het proces. Indien gewenst kan de sollicitant nog een automatische afwijzingsmail krijgen. Dit zal natuurlijk pas wenselijk zijn nadat de sollicitant telefonisch is ingelicht. Indien de kandidaat wel voldoet wordt het verzoek ‘arbeidsvoorwaardengesprek’ automatisch opgestart.

Meer informatie?

Wilt u aan de slag met uw instroomproces in Exact Synergy met Real-HRM? Neem contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe u uw HR processen met Real-HRM kunt automatiseren.