Menu

Roel Swaders aan het woord (Sweet & Candy)

Gepubliceerd op 10 maart 2023

Roel Swaders, directeur van zoetwarengroothandel Sweet & Candy

Door mijn ervaringen met Synergy, ondersteund met Real-CRM en de Real-Toolbox heb ik ontdekt dat dit pakket een fantastische aanvulling is op de Exact Globe software.

“Wij gebruiken al vele jaren Exact Globe en ik was er in eerste instantie niet van overtuigd dat Synergy hier een aanvulling op zou zijn.” Aan het woord is Roel Swaders, directeur van zoetwarengroothandel Sweet & Candy uit Deventer.
“Ik ben een groot voorstander van het bewaren en beheren van data op één plek en een logische manier van werken voor mijn medewerkers. Ik was er in eerste instantie niet van overtuigd dat Synergy hier een aanvulling op zou zijn. Door mijn ervaringen met Synergy, ondersteund met Real-CRM en de Real-Toolbox heb ik ontdekt dat dit pakket een fantastische aanvulling is op de Exact Globe software”.
Roel geeft meer toelichting: “de Exact-consultant die bij ons de implementatie van Exact Synergy ondersteunt, daagde mij uit om met Real-CRM en de Real-Toolbox aan de slag te gaan om zo collega’s mee te nemen richting CRM in Synergy. Hij verraste mij hoe gebruiksvriendelijk en daarmee toegankelijk het voor de medewerkers gemaakt kon worden. Voor onze dagelijkse transacties gebruiken we Exact Globe, maar voor de overige processen gebruiken we nu volop Exact Synergy, aangevuld met de oplossingen Real-CRM en Real-Toolbox. Voorbeelden die we inmiddels naar volle tevredenheid gebruiken en erg laagdrempelig zijn voor de collega’s zijn:

  • De CRM-omgeving waarin onze vertegenwoordigers nu werken, wordt volledig gevuld vanuit de salesrapportages rechtstreeks uit Exact Globe
  • Het proces voor de oorsprongscertificaten, voor veel van onze producten hebben we deze nodig. We zien nu van welke artikelen we een certificaat nodig hebben, we kunnen deze aanvinken en vervolgens wordt de mail met een vooraf ingevuld certificaat naar onze leverancier gestuurd. Met de Real-Toolbox is de volledige verwerking hiervan nu in Synergy werkbaar ingericht tot en met de verwerking in Exact Globe. In het orderproces is nu direct duidelijk van welke producten er wel of geen oorsprongsverklaring aanwezig is.
  • Ook voor de problematiek rondom de verpakkingsbelasting in Duitsland en Nederland hebben we met succes een oplossing gerealiseerd binnen Synergy met hulp van de Real-Toolbox: we houden nu op een overzichtelijke manier per artikel de gewichten bij van 10 soorten verpakking. Ook de aangifte komt nu uit het systeem.”
  • De intrastataangifte wordt opgestart vanuit Exact Globe, maar de rapportage naar de belastingdienst wordt gegenereerd met de Real-Toolbox. Daar waar voorheen correcties gedaan moesten worden, wordt dit nu automatisch door het systeem gedaan, aan de hand van de eisen van de belastingdienst.

“We hebben als organisatie grote stappen gezet, zonder een verder gaande automatisering zouden we in de krappe arbeidsmarkt al snel tegen onze grenzen zijn aangelopen.” Tot zover Roel

“Om de vertegenwoordigers goed met Exact Synergy te laten werken, moesten we ervoor zorgen dat ze niet te veel poespas hebben. Ze loggen nu in op de vertegenwoordigers workspace, waarmee ze binnen een paar klikken zijn waar ze willen zijn. En als ze een scherm verlaten, komen ze weer op de plek terug waar ze vandaan komen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van pop-ups ”. Aldus de Exact Consultant.

Meer informatie over Sweet & Candy vind je hier.

Delen: