Menu

Sweet & Candy

Efficiencyvoordelen door juiste webshopkoppeling en automatisering van processen.

Sweet & Candy

Sweet & Candy is een totaalleverancier in de zoetwarenbranche. Als organisatie is het bedrijf uniek te noemen. Er is waarschijnlijk niemand die de geleverde lekkernijen van het bedrijf niet kent. Roel Swaders is bedrijfskundige en directeur bij Sweet & Candy.

Zowel voor de groothandel als de detaillist, in binnen- en buitenland, biedt Sweet & Candy een zeer breed assortiment zoetwaren. Door volledig te specialiseren op de zoetwarenbranche kunnen specifieke wensen van een brede variatie aan afnemers worden ingevuld. Sinds de oprichting in 1996 is Sweet & Candy uitgegroeid tot een specialistische zoetwarengroothandel. Sweet & Candy biedt een onnavolgbaar kinderartikelenassortiment, honderden soorten schepsnoep alsmede vernieuwende seizoensartikelen. Dit assortiment maakt Sweet & Candy tot een gespecialiseerde totaalleverancier voor onder andere snoepspeciaalzaken.

De uitdaging

De focus van Roel Swaders ligt op de efficiency in de keten, waarbij alle belangrijke bedrijfs- en productinformatie voortdurend up-to-date beschikbaar is op de plek waar dit noodzakelijk is. Uiteindelijk is dit in het belang van al de relaties; werknemers, leveranciers en klanten. Op deze manier worden leveranciers en klanten zo efficiënt mogelijk geholpen.

“Door de juiste data te delen met klanten zijn wij in staat klanten door heel Europa snel en efficiënt te beleveren.”

De rol van automatisering

Mede dankzij Exact Globe is Sweet & Candy de afgelopen jaren, jaar in jaar uit, sterk gegroeid. Zij hadden als een van de eersten een klantvriendelijke webshop die aangesloten is op de back-office in Exact Globe.

De laatste jaren zijn de processen die niet altijd direct in- en verkoop te maken hebben geautomatiseerd. “Veel processen werden best wel omslachtig bijgehouden, door deze laagdrempelig te automatiseren kunnen wij de groei bijbenen. Dit hebben we vooral gedaan met Exact Synergy in combinatie met Real-CRM en de Real-Toolbox.” 

Lees meer hierover in dit nieuwbericht.

A-Real-Solution speelt een belangrijk rol in deze groei. A-Real-Solution biedt naast support en ondersteuning voor Exact ook waardevol advies hoe Sweet & Candy, door software slim in te zetten, beter om kan gaan met de problemen die ze in onze bedrijfstak tegenkomen. Vaak heeft dit betrekking op Exact, maar dit kan ook gaan over een koppeling met de bestelwebsite, het beheer van documentenstromen via Autodoc of het ondersteunen van onze buiten- en binnendienst.

Met name de koppeling tussen Exact en onze bestelwebsite die door A-Real-Solution is gerealiseerd, heeft ons veel efficiencyvoordelen opgeleverd.

A-Real-Solution heeft er ook voor gezorgd dat de organisatie zonder veel extra investeringen efficiënter orders kon picken.

Oplossing(en): Exact Globe & Synergy | Autodoc | Real-CRM | Real-Toolbox
Roel Swaders
Directeur
FTE: 30
Branche: Groothandel (zoetwaren)
Oprichting: 1996
Vestiging: Deventer
Delen: