Menu

Interview met Gerrit, hoofd-development en echt mens; over de ontwikkeling met AI.

Gepubliceerd op 27 juni 2023

Gerrit van Roekel, Hoofd-Development bij A-Real-Solution

Ik vind het mooi om mee te denken met de consultants, waar voor hun de uitdagingen zitten.

Als hoofd-development ben ik nauw betrokken bij al het moois dat A-Real-Solution in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Zo zijn we nu ook bezig met het ontwikkelen op en rond artificial intelligence (AI).

Ik was al werkzaam in de Exact-wereld toen A-Real-Solution mijn vorige werkgever overnam. Bij A-Real-Solution ben ik verder gegaan met het ontwikkelen van het HR-Portaal. Hierin zag ik een kans voor mijzelf en ik was blij dat ik die kans ook gekregen heb om de tooling die destijds gebruikt, werd aan te pakken.

Ik wilde ervoor zorgen dat de Exact-consultants zelf aan de knoppen konden gaan zitten, zodat zij en de klanten veel minder afhankelijk zijn van development. Daarom ontwikkelden we onder andere de Real-Business-Flow. Een tool waarmee de consultant veel aanpassingen op de automatisering kan uitvoeren, maar waarbij de data integriteit wordt gewaarborgd. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de data-laag van Exact zelf.

Het is mooi om hierin mee te denken met de consultants, waar voor hun de uitdagingen zitten, en hoe we dit vervolgens kunnen realiseren in de business flow, zodat technisch de data worden gewaarborgd, maar de consultants toch veel zelf kunnen automatiseren.
Deze aanpak voor de business flow hebben we uiteindelijk ook kunnen toepassen op de Real-HRM portaal. Deze was in eerste instantie opgezet voor HR, maar er zat voor de consultants weinig bewegingsruimte in. Hierin heb ik mogen bijdragen om de portal zo op te zetten, zodat ook een consultant vrij eenvoudig aanpassingen kan maken en de portal naar de hand van de wensen van een klant kan zetten. Zonder dat hierbij de data-integriteit in gevaar komt! De werking tussen Real-Portal en Business Flow kan worden gecombineerd zodat nu de meeste automatiseringsvraagstukken zijn te realiseren binnen de software.

de kracht van AI gebruiken in bedrijfsprocessen, de eerste stappen zijn door ons gezet..

Data spelen al langere tijd een rol in onze samenleving. De data goed opslaan is erg belangrijk, maar hoe data weer goed te gebruiken is daarin net zo belangrijk. Onze Real-Tools zijn daarin erg sterk en dat horen van onze klanten, geeft mij veel voldoening.

Maar buiten de Real-tools zijn er veel data beschikbaar, die automatisch kunnen worden gegeneerd door AI. Met de laatste gebouwde integratie kunnen wij daarop nu aansluiten en kan de kracht van AI worden gebruikt in bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van standaard e-mail templates.

Ik verwacht wel dat we ook hier vrij binnenkort wel een antwoord op hebben.

Voor mij persoonlijk schuilt er ook wat gevaar in gebruik van AI. Fake-News bijvoorbeeld was al een dreiging, en AI kan dit zoveel sneller genereren. Hoe kunnen wij monitoren op ‘waarheid’ van informatie of data? Welke informatie is correct? En welke niet? Gevoelige zaken die nu spelen in Nederland moeten niet ‘bevuild’ raken met fake-nieuws, dat zal alleen maar polarisatie opleveren. Ik verwacht wel dat we ook hier binnenkort wel een antwoord op hebben, zodat er beter gedetecteerd kan worden op bijvoorbeeld fake-nieuws. Goede data en informatie zijn belangrijk. Dit is voor mij ook de reden waarom we de Real-Tools zo hebben gebouwd als ze nu zijn. Hiermee kunnen we garanderen dat uw data betrouwbaar zijn.

Delen: