Menu

Tips en trucs: het werken met zoekschermen.

Gepubliceerd op 14 april 2023

Uitdaging:

Je kent het wel als Exact Synergy gebruiker: je wilt iets vinden dat je nodig hebt voor je taak, je moet veel handelingen verrichten om de zoekschermen zo in te stellen zodat je gericht kan zoeken en alsnog vind je het niet, hoe dan?
Of je zoekt, maar krijgt gewoon geen relevante informatie.

Oplossing:
Om het werken voor de gebruikers makkelijk te maken, moet je ervoor zorgen dat als ze iets zoeken ze het ook kunnen vinden.
Speciaal hiervoor is het mogelijk om, met Real-Advanced-Search, zelf zoekschermen op alle gegevens te maken, zowel vanuit Synergy als vanuit andere databases, zoals bijvoorbeeld Globe (met Real-Connections).

De basis van het zoekscherm is een zelf te maken query. Daarna bepaal je welke kolommen je wilt plaatsen en geef je die kolommen eigenschappen mee.
Je bepaalt zelf waarop en hoe je wilt kunnen filteren, ook bepaal je hoe je wilt sorteren en of de gebruikers dit zelf kunnen aanpassen.
De overzichten zijn naar Excel te exporteren.

Omdat gebruikers meestal zoeken vanuit de taken die ze verrichten, hebben we hieronder een aantal voorbeelden.
Maar het principe komt altijd op hetzelfde neer, bepaal met de gebruikers wat ze nodig hebben voor hun taak en maak daar een goede zoekfunctie bij.
De voorbeelden worden verder uitgewerkt in de onderliggende pagina’s.

Voorbeeld: Salesrapportage (klik hier)
De sales buitendienst werkt vanuit de salesrapportage.  Om in die rapportage mooi te kunnen filteren en te sorteren, is deze opgezet met Real-Advanced-Search.
De salesmedewerkers kunnen hierdoor snel zien aan welke klanten ze aandacht gaan besteden.

Voorbeeld: Finance facturatie (klik hier)
De financiële administratie verzorgt de facturatie.  Dit wordt gedaan aan de hand van de termijnen, de uren en goederen die door de project managers zijn goedgekeurd.

Voorbeeld: Projecten, doorzoomen (klik hier)
Vanuit de projectkaart in twee stappen doorzoomen naar de door de medewerkers ingevoerde uren.

Voorbeeld: Zoeken binnen de sprints (development)(klik hier)
De development afdeling werkt met sprints, met daarin userstories en bugstories. Om over alle sprints te kunnen zoeken binnen de userstories en bugstories is een zoekscherm opgezet met Real-Advanced-Search.

Voorbeeld: Controle verkooporders (Certificate of origin)(klik hier)
Bij het uitleveren van de goederen buiten de EU, dient aangegeven te worden in welk land het artikel gefabriceerd is (country of origin) en of er een certificaat is afgegeven indien het artikel uit de EU afkomstig is.
Het aanvraag- en registratieproces van deze certificaten wordt in Exact Synergy gedaan met behulp van de Real-Toolbox. De controle van de orders is nu eenvoudig door de sales binnendienst uit te voeren en scheelt zeker 15 minuten per order.

Delen: